Povelja o zaštiti osobnih podataka

Ova Povelja o zaštiti osobnih podataka (u daljnjem tekstu: "Povelja") jest povelja tvrtke koja objavljuje web mjesto HomeExchange.fr (u daljnjem tekstu "mi"):

HomeExchange.com Inc. Prospect St., Cambridge, MA 02139
Tel. : +33 (0)1 82 83 49 30

Kontakt službenika za zaštitu podataka (DPO) dpo@homeexchange.com

U svojstvu kontrolora podataka, HomeExchange INC. pridaje veliku važnost zaštiti vaših osobnih podataka i poštivanju vašeg privatnog života.

Cilj ove Povelje je obavijestiti Vas o našim praksama u vezi s prikupljanjem, korištenjem i razmjenom podataka koje nam možete saopštiti prilikom korištenja našeg web mjesta HomeExchange, dostupnog na www.homeexchange.com (u daljnjem tekstu "HomeExchange").

Pozivamo vas da pažljivo pročitate ovu Povelju, koja se primjenjuje kada koristite HomeExchange, kako biste saznali i razumjeli naše prakse u vezi s obradom vaših osobnih podataka s kojima poslujemo i vašim pravima.

Ova Povelja je na snazi od 19/12/2018. Podložna je izmjenama u bilo kojem trenutku; u slučaju značajnih izmjena, obavijestit ćemo vas u razumnom roku i, ako je potrebno, ponovno zatražiti vaš pristanak, prije njenog stupanja na snagu.

Sadržaj

Kako bismo Vam omogućili da iskoristite našu uslugu na najbolji način na HomeExchange, možemo prikupiti i koristiti neke od vaših podataka. Svrha ove Povelje je obavijestiti vas o našim praksama i razlozima za njih, kako bismo osigurali transparentnost s našim korisnicima.

Obvezujemo se da koristimo vaše podatke u skladu sa zakonima o zaštiti osobnih podataka.

2. Informacije koje prikupljamo

Prikupljamo i obrađujemo sljedeće podatke:

2.1. Obavezni podaci koje nam izravno pružate

Ovisno o korištenju naših usluga na HomeExchange, neki podaci moraju obavezno biti prikupljeni: to su podaci koje šaljete izravno.

Ove informacije moraju se obavezno pružiti, na primjer, za kreiranje računa ili kako bi se uspostavila komunikacija između gostiju u vašem smještaju i vas. Ovi podaci su neophodni kako bismo vam mogli pružiti uslugu.

U tom smislu, objašnjavamo vam zašto su nam ti podaci potrebni.

2.2. Dodatne i neobavezne informacije koje nam možete poslati

Kada koristite naše usluge na HomeExchange da biste imali ​​bogato korisničko iskustvo, možda ćete nam morati dati dodatne kategorije informacija, koje su opcionalne, kao na primjer:

2.3. Informacije koje prikupljamo automatski

Podaci se mogu prikupljati automatski. Također prikupljamo i određene kategorije informacija kao što su:

3. Upotreba podataka koje prikupljamo

Prikupljene podatke koristimo iz sljedećih razloga:

Ciljevi

Pravna osnova

3.1 izvršiti ugovore zaključene između vas i nas ili naših poslovnih partnera i nas i pružiti Vam tražene usluge

Na primjer:

- Plaćanje depozita: trebamo vašu autorizaciju zaduženja

- Provjera: trebamo vaše vjerodajnice i dokaz adrese prebivališta kako bismo vam dali potvrđeni status člana

- Jamstva: U slučaju incidenta trebamo znati jeste li odabrali uslugu Service Plus i bilo koju dokumentaciju koja se odnosi na stvaranje datoteke koja se mora čuvati sve dok se predmet ne riješi (fotografije, medicinski dokazi, procjena popravka) i/ili zamjena, itd.)

Ova obrada je neophodna za ispunjavanje naših ugovornih obveza, u skladu s našim Uvjetima i odredbama, prihvaćenim prilikom izrade vašeg računa i korištenja usluge HomeExchange.

3.2 dopušta vam da personalizirate svoj profil kako biste podijelili više informacija s zajednicom HomeExchange, družili se i uvjeravali druge članove HomeExchange koji vas žele primiti u svoj dom ili biti primljen u vašem domu.

Na primjer:

- Opis sebe koji ste napravili, jezici koje govorite, fotografija dodana na vaš račun

Ova obrada vrši se na temelju vašeg pristanka.

3.3 provjeriti vaš identitet i potvrditi vaš račun člana kako biste stekli povjerenje ostalih članova zajednice HomeExchange

Ova obrada vrši se na temelju vašeg pristanka.

3.4 odgovoriti na vaša pitanja i pomagati vam u vezi sa vašim upitima

Na primjer:

- Zahtjevi o načinu korištenja naših usluga

- Obavijestiti nas o sporu s drugim članom

- Podnijeti reklamaciju ili zahtjev za ostvarivanje vaših prava

Ova obrada je neophodna za ispunjavanje naših međusobnih ugovornih obveza.

3.5 slati vam biltene i obavijesti o zajednici HomeExchange i obavijestiti vas kada postoji aktivnost na vašem računu

Na primjer:

- Član želi postati vaš prijatelj

- Član je odgovorio na vaše poruke

- Član dodaje vaš dom u svoje favorite

Ova obrada vrši se na temelju vašeg pristanka.

Ipak, možete se suprotstaviti i tražiti da ne primate takve poruke, navodeći svoj izbor u svom osobnom prostoru (Kada se povežete, kliknite na „Moj profil”, a zatim „Postavke”) ili tako što ćete se odjaviti pomoću poveznice koja se nalazi na dnu naših poruka e-pošte.

3.6 poslati vam e-mailove i marketinške poruke

Ova obrada vrši se na temelju vašeg pristanka.

3.7 sprječavanje prijevare i nezakonitih aktivnosti

Imamo opravdani interes za provjeru nekih korisnika HomeExchange sumnjivog ponašanja i provjeru informacija, kako bismo se borili protiv prijevara (oponašanje) zlostavljanje (stvaranje lažnih računa) i sve ilegalne aktivnosti (piratstvo) ili suprotno javnom poretku. Smatramo da možete razumno očekivati ​​da ćemo izvršiti ove operacije i da one ne ometaju vaša prava i slobode.

Vjerojatno ćemo postaviti automatizirane sustave za detekciju i ljudski potvrditi relevantnost sumnjičenja koje su naši sustavi otkrili.

Ova obrada je neophodna kako bi se sačuvali članovi HomeExchange i zaštitili od pokušaja prijevare koji predstavljaju legitiman interes

3.8 analizirati korištenje naših usluga

Analiziramo ponašanje posjetitelja na našem web mjestu (interakcije na stranicama, korištenje značajki, traženi pojmovi) kako bismo ga razvili, poboljšali relevantnost prijedloga za pretraživanje, mijenjali naša sučelja i naše puteve korištenja kada otkrijemo da nisu dovoljno intuitivni za posjetitelje.

Pored toga, redovito šaljemo upitnike svim ili nekim od naših članova kako bismo bolje razumjeli kako koriste naše web mjesto i kako bi nam pomogli u njegovom poboljšanju. Sudjelovanje u tim studijama je neobavezno, a svaki put navodimo svrhu istraživanja, kao i na način na koji ćemo obrađivati prikupljene podatke.

Ova obrada je neophodna kako bismo vam pružili bolju uslugu i dopustili našim timovima da naše web mjesto učine atraktivnijim kako bi olakšali vašu navigaciju što predstavlja legitimni interes.

3.9 prikupiti vaša plaćanja ili vam poslati sume prikupljene za vaš račun

Ova obrada je neophodna za ispunjavanje naših međusobnih ugovornih obveza.

3.10 zadržati dnevnike povezivanja

Na primjer:

- IP adresa

- vrsta preglednika koji se koristi

- operativni sustav

- pregledane stranice

- stranice podrijetla, vrijeme

- datumi posjeta web mjestu

Ova se obrada temelji na zakonskoj obvezi čuvanja dnevnika povezivanja HomeExchange tijekom jedne godine.

3.11 obavljati operacije profiliranja 

Na primjer, profiliranje uključuje procjenu osobnih aspekata, predviđanje ponašanja ili preferencija.

Mi vršimo nekoliko vrsta profiliranja: jedno u svrhu davanja preporuka za kuće koje bi se potencijalno mogle svidjeti našim korisnicima, a drugo za poboljšanje redoslijeda kuća koje se pojavljuju u našoj tražilici, i konačno izračunavamo pojam sličnosti između kuća.

Ovaj tretman temelji se na legitimnom interesu jačanja i personalizacije ponude usluge prema vašim centrima interesovanja.

3.12 sudjelovati u studijama i istraživanjima

Zbog našeg pozicioniranja i naše aktivnosti, sudjelujemo na sveučilišnim studijima i istraživanjima, na primjer na tržištu zamjene kuća i suradničkoj ekonomiji. U tim studijama, svi su vaši podaci anonimni i upotrebljavaju se samo u statističke svrhe.

Ova obrada je anonimna.

3.13 dijeliti vaše fotografije u našim medijima

Vjerojatno ćemo snimiti neke fotografije kuća za korištenje u komunikacijskim medijima tvrtke (bilten, blog, oglašavanje...). Ove su fotografije anonimne i ne otkrivaju elemente vašeg privatnog života, preuzete su uz poštovanje prava na sliku.

Uvjeti korištenja: "Imate mogućnost isključiti se i zatražiti da ne koristimo vaše materijale ukoliko ih ne želite dijeliti.

Za obrade koje su napravljene na temelju vašeg pristanka, možete u bilo kojem trenutku povući vaš pristanak tako što ćete sami ukloniti podatke s vašeg računa. Naši se postupci prikupljanja pristanka trenutno mijenjaju kako bi odgovarali zahtjevima za zaštitu osobnih podataka.

4. Razdoblja čuvanja vaših podataka

Razdoblje čuvanja vaših podataka ovisi o prirodi podataka i svrsi za koju smo ih morali prikupiti.

Općenito se obvezujemo da informacije sadržane u vašem profilu sačuvamo tijekom 3 godine od posljednjeg kontakta s vama (na primjer, zadnja prijava na HomeExchange). Nakon ovog trogodišnjeg razdoblja, automatski ćemo izbrisati vaš račun i sve povezane podatke. Ovaj se projekt trenutačno uvodi unutar naše strukture.

Ipak:

Konkretnije, kada iskoristite svoja prava priznata propisima o zaštiti osobnih podataka, možemo zadržati kopiju vaših osobnih dokumenata najviše jednu godinu za vaše zahtjeve na pravo pristupa i ispravljanja i tri godine za zahtjeve za pravo opozicije.

5. Primatelji naših podataka

5.1. HomeExchange članovi s kojima vršimo razmjene

Kada vršite razmijenu smještaja s drugim članom HomeExchange, svako od vas će dobiti informacije onog drugog: to su informacije o vašem identitetu, vaši kontakt podaci i adresa vašeg doma.

5.2. Druge tvrtke koje pripadaju našoj Grupi

Vaše informacije mogu biti obrađene od strane naših različitih službi (marketing služba, odnosi s klijentima, IT usluge) i različitih tvrtki koje čine našu skupinu (Tukazza Adriatica (Hrvatska), Tukazza Inc. (SAD) Home Exchange (SAD).

5.3. Poslovni partneri ili pružatelji usluga treće strane

Radimo s tvrtkama trećih strana s kojima dijelimo neke vaše podatke, a to su:

6. Pohranjivanje vaših podataka

Nastojimo što je više moguće pohraniti vaše podatke unutar Europske unije. Na primjer, naši poslužitelji se nalaze u Europskoj uniji.

Međutim, možemo koristiti pružatelje usluga koji obrađuju informacije koje im pružamo izvan Europske unije. Kada se to dogodi, prvo ćemo osigurati da taj primatelj pruža odgovarajuće mjere zaštite kako bi vaše podatke obrađivao s razinom zaštite koja je barem ekvivalentna zaštiti koju pruža zakon Europske unije.

7. Prijenos vaših podataka

Općenito pokušavamo čuvati Vaše osobne podatke u Europskoj uniji.

Ipak, budući da se neke od naših podružnica nalaze u zemljama izvan Europske unije, u ovom slučaju u Sjedinjenim Američkim Državama, mi prenosimo neke od tih podataka u SAD. U tom slučaju osiguravamo da se taj prijenos vrši u skladu s važećim propisima i jamči dovoljnu razinu zaštite koju ti propisi zahtijevaju.

Više informacija potražite od našeg dpo (dpo@homeexchange.com) kako bismo vam pružili više informacija o tim prijenosima.

8. Naša upotreba kolačića

Kolačiće i kkolačiće za praćenje koristimo iz raznih razloga:

8.1 Tehnički kolačići

Moramo postaviti ove kolačiće kako biste mogli koristiti osnovne značajke našeg web mjesta i ponuditi vam poboljšane i personalizirane značajke.

Na primjer, tehnički kolačići omogućuju nam da znamo da ste povezani, da vam ponudimo jezik po vašem izboru, da biste prikazali web mjesto u skladu s postavkama prezentacije, kako biste bolje upravljali mjestom za skladištenje na našim poslužiteljima, itd.

8.2 Kolačići za mjerenje publike

Ove kolačiće postavljamo kako bismo bolje razumjeli kako pregledavate naše web mjesto, sa kojeg drugog web mjesta dolazite, sadržaj koji će privući vašu pozornost, koje stranice najčešće posjećujete itd. To nam omogućuje da poboljšamo našu uslugu.

8.3 Oglašavački kolačići

Postavljamo oglašavačke kolačiće za prikazivanje oglasa koji bi vam mogli biti od interesa. Ti oglašavački kolačići prikupljaju vaše navike pregledavanja na našem web mjestu i/ili na drugim web mjestima na kojima su ti kolačići prisutni kako bi stvorili profil vaših centara interesovanja. Ove kolačiće (treće strane) objavljuju same agencije za oglašavanje.

Za ove oglašavačke kolačiće možete također naznačiti vaše protivljenje kolačićima za plaćenje vaših izbora na internetu: http://www.youronlinechoices.com/hr/your-ad-choices, koju su predložili stručnjaci za digitalno oglašavanje grupirani u europskom javnom udruženju EDAA (European Digital Advertising Alliance).

8.4 Kolačići društvenih mreža / trećih strana

Postavljamo kolačiće društvenih mreža kako bismo vam omogućili dijeljenje sadržaja na glavnim društvenim mrežama. Ove kolačiće (treće strane) objavljuju same društvene mreže.

9. Kako se mogu suprotstaviti upotrebi kolačića?

Možete se supotstaviti korištenju kolačića na nekoliko načina.

Postavljanjem vašeg preglednika:

Imate nekoliko prava na vaše podatke koje posjedujemo:

Pravo pristupa

Možete od nas zatražiti da pristupite svim informacijama koje držimo o vama.

Pravo ispravke

Možete od nas tražiti da ispravite svoje podatke.

Većinu vremena možete to učiniti sami kada ste spojeni na naše web mjesto.

Pravo suprotstavljanja

Možete zatražiti da prestanemo upotrebljavati vaše podatke kada to učinimo zbog legitimnog interesa.

Također možete zatražiti da prestanete primati poruke prospekcije/direktnog marketinga. To možete učiniti lako kada ste povezani na naše web mjesto tako što ćete posjetiti karticu "Moj profil", a zatim "Postavke" ili tako što ćete se ispisati klikom na vezu koja se nalazi na dnu naših poruka e-pošte.

Pravo povlačenja suglasnosti

Kada nam date vašu suglasnost da koristimo vaše podatke za određenu svrhu, u bilo kojem trenutku možete odlučiti povući vaš pristanak i prestat ćemo koristiti vaše podatke u tu svrhu.

To možete učiniti lako kada ste povezani na naše web mjesto tako što ćete posjetiti karticu "Moj profil", a zatim "Postavke"

Pravo na brisanje

Možete zatražiti putem e-maila od našeg službenika za zaštitu podataka da izbrišemo vaše podatke ili ih prestanemo upotrebljavati.

To možemo učiniti samo kada je to moguće: ponekad nam je potreban vaš podatak kako bismo se pridržavali zakona ili jednostavno da Vam pružimo usluge.

Pravo na ograničenje

Možete zatražiti od našeg službenika za zaštitu podataka putem e-maila da zaključa upotrebu vaših podataka, tj. da ih privremeno zadržimo, ali da ih prestanemo koristiti.

Pravo na prenosivost

Možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka kako biste zatražili izvoz vaših podataka u formatu koji vam omogućuje da ih ponovno koristite.

Pravo na podnošenje pritužbe

Možete se žaliti tijelu nadležnom za zaštitu osobnih podataka (u Francuskoj, CNIL www.cnil.fr) ako smatrate da vaša prava nisu poštovana.

11. Ostvariti svoja prava

Da biste ostvarili svoja prava, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka (DPO) na adresi navedenoj u točki 12. Povelje.

Učinit ćemo sve kako bismo vam odgovorili u roku od mjesec dana.

Bilo kakvo odbijanje zahtjeva bit će dokumentirano i objašnjeno.

Potvrda o identitetu potrebna je za svaki zahtjev za ostvarivanje prava (osim za određene iznimke).

12. Vaš DPO kontakt

Zaštita podataka je važna za nas. Zato smo imenovali službenika za zaštitu podataka. To je osoba koja najbolje može odgovoriti na sva vaša pitanja o osobnim podacima.

Možete nas kontaktirati na nekoliko načina:

HomeExchange.com Inc. Prospect St., Cambridge, MA 02139
Tel. : +33 (0)1 82 83 49 30
DPO contact: dpo@homeexchange.com